RODINNÝ MINIPIVOVAR JÍLOVICE se představí na pivních slavnostech v Táboře

20.02.2017 14:39

Tradice vaření piva v pivovaru Jílovice je již třetí generací, tak pokud máte rádi tak jak ho pili naše babičky a dědové, zavítejte k nám na stánek na pivních slavností, rádi Vás uvítáme.
Provoz pivovaru Jílovice byl zahájen 2 června 2015 uvařením první várky 12% ležáku. K výrobě piva se používá velmi kvalitní voda z Novohradského podhůří, český slad a chmelový granulát z českého chmele. Při použití klasického technologického postupu vaření piva ve varně, sopivovaru2tudeného hlavního kvašení v otevřených kádích a dlouhého zrání v ležáckých tancích dostaneme pivo českého typu plné chuti, dobrého řízu a optimální hořkosti. Veškeré technologické zařízení pivovaru je vyrobené z potravinářské nerezové oceli a se sestává z bloku dvou nádobové varny, klasických otevřených kvasných kádí a uzavřených ležáckých tanků. Hlavní kvašení v kvasných kádích probíhá při maximální teplotě 9,5 – 10,0 °C 7 – 10 dní s následným zráním v ležáckých tancích při teplotě 2,0 – 3,0 °C po dobu 25 – 40 dní dle druhu piva. V současné době je pivovar schopen vyrobit za rok cca 850 hl piva. www.PivovarJilovice.cz